Egy kis titok a Solberg Teamtől

189-cel a fák között

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Petter Solberg 12 perc alatt teljesítette a 25 km-es Lankamaa gyorsaságit, ezalatt 14,5 liter benzint fogyasztott a C4 WRC, csúcssebessége pedig 189 km/h volt.

A Finn Rali hatodik szakasza, a 24,87 km-es Lankamaa gyorsasági volt, amelyet Petter Solberg saját csapata Citroën C4 WRC-jével 12 perc 4,4 másodperc alatt teljesített. Ezzel Jari-Matti Latvala Fordja mögött 1,2 másodperccel lemaradva a második leggyorsabb volt.
Az átlag sebessége 126 km/h volt, amivel még éppen elkerülné a traffipaxot az M7-esen. Csakhogy ő ezt nem autópályán, hanem murvás úton tette az elég stabilan álló finn fák között.
Ekkora átlagsebesség eléréséhez ennél időnként jóval gyorsabban kellett mennie. A telemetriai adatok szerint ezen a szakaszon 189 km/h volt a legnagyobb sebessége.

Ami viszont a finn pályák szupergyorsaságát jellemzi, hogy volt egy olyan rész, ahol húsz másodpercen keresztül repesztett Solberg gázelvétel nélkül. A kézifékhez pedig a gyorsasági során egyszer sem kellett hozzányúlnia.
Ennek a tempónak azonban ára is volt, a Citroën 14,5 liter versenybenzint gurított le, ami szerény 58 literes fogyasztásra jön ki száz kilométerenként.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?