Egy Mercedes Vito, ami gyorsabb a Ferrarinál is

Akkumulátoros Vitóval gyorsultak - a végeredmény zseniális

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Beteg videóval mutatja be akkumlátorai képességeit az amerikai Atieva. Nem szerény, 900 lóerős Mercedes Vitóval gyorsulták le a Ferrarit.


Azt már rég tudjuk, hogy egy villanymotorral sokkal nagyobb, erőteljesebb, közvetlenebb teljesítmény érhető el, mint a hagyományos motorokkal. Mindezt többször bebizonyították már, mégis furcsa látvány, ahogy egy Mercedes kisbusz simán maga mögött hagy egy Ferrari California T-t, sőt egy sorstárs Tesla Model S-t is. Az Ednanak nevezett furgont egy amerikai start-up cég, az Atieva készítette fel. Egy 87 kWh-ás akkumulátorcsomagot dobtak bele, ami nem kevesebb mint 900 lóerőt ad a Mercedes Vitónak.Először furcsának tűnhet miért pont egy Mercedes egyterű a legmegfelelőbb megoldás egy ilyen erőfitogtatásra, aztán rádöbbenhetünk, hogy csak ebben fér el biztonsággal a rendszerhez kapcsolódó kábelezés, hűtés és a komputerek. Ráadásul a Vito az egyik legjobb aerodinamikai tényezővel rendelkezik, ha már egy egyterűre esett a választásuk, pedig ezt a modellt nem is forgalmazták Amerikában, ahol a felvétel is készült.
Hirdetés
A 0-100-as sprintet mindössze 3,08 másodperc alatt megfutó Vitóval a nagyobb autógyárakat és tuningcégeket kívánja megcélozni az Atieva, ahol reménykednek, hogy több autóban is továbbélhet a technológiájuk. Azonban a 900 lóerős furgonokra nem lehet túl nagy a kereslet. Persze, lehet meglepődnénk, ha gyártásba kerülne, ám erre szinte semmi esély, ugyanis még gyára sincs a friss amerikai cégnek. Bármi is lesz, ez a furcsa videó itt marad az utókor számára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?