Egy német gyártó már a kormány közepére is képernyőt tenne

Mi lesz így a légzsákkal?

Innovatív kormánykerékkel rukkolt elő egy német autóipari beszállító, amelyben nem középen helyezik el a légzsákot, így oda akár egy képernyő is kényelmesen elfér.

Évtizedek óta elfogadott szabvány, hogy a kormánykeréken a légzsák középre kerül, így az autógyártók a két szélen tudják elhelyezni a különböző kezelőszerveket. A ZF viszont szakítana ezzel a hagyománnyal, és legújabb termékükön a kormány tetejéről "robbanna" a légzsák baj esetén. A német beszállító rögtön el is képzelt egy lehetséges megoldást, amely nem meglepő módon egy képernyőt jelent a kezelőszerv közepén. Közleményükben kiemelték, ez egy kezdetleges megoldás, a márkák ezt könnyedén továbbvihetik.
Hirdetés
Hozzátették, az általuk fejlesztett kormányban akár kombinálhatóak az innovatív technológiák, így a burkolat alá nyomásérzékelők is kerülhetnek, amelyek visszacsatolást adnak sofőrnek - például a helyes fogáspontról. A vállalat nem közölt információt arra vonatkozóan, hogy sorozatgyártásra érett e a termék vagy sem, de ismerve a mai trendeket minden bizonnyal az autógyártókat is megihleti majd az újdonság.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?