Egy pillanat alatt semmisült meg több ezer autó Floridában

Egy füves parkolóban lelte halálát 3500 négykerekű

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem jól megválasztott parkolóhely okozott hatalmas lángokat és jelentős anyagi kárt Floridában.

Egyáltalán nem mindegy, hogy hova parkolunk, ezt egy amerikai bérautós cég vélhetően egy életre megtanulta. A Délkelet-Floridai Nemzetközi Repülőtér melletti füves placcon tárolta nyolcezer járművét egy autókölcsönző cég, egészen a végzetes napig. Harminc fokos melegben csaptak fel a lángok a parkolóban, ami a szárazságnak és a szorosan álló autóknak köszönhetően gyorsan terjedt. A hatalmas lánggal és füsttel járó tűzet több tíz kilométerről is látni lehetett, a tűzoltók erőfeszítései ellenére hat órába telt a megfékezés. Az oltás közben több kisebb robbanásról is beszámoltak a szemtanúk, amiket az üzemanyagtank detonációja, illetve a gumik szétrobbanása eredményezhetett. A földi oltásban négy tűzoltóautó vett részt, a levegőből pedig két helikopter igyekezett elfojtani a lángokat, ami egy ideig úgy tűnt, hogy kifog a lánglovagokon.
Hirdetés
Az órákon át tomboló tűz 15 hektáron pusztított, továbbá körülbelül 3500 autó égett ki vagy sérült meg. A tűzoltóknak és az autókölcsönző dolgozóinak köszönhetően 3800 négykerekűt sikerült megmenteni, amelyek most már biztosan nem füves területen várják majd a bérlőket. Az anyagi kárra még nincsenek becslések, szerencsére személyi sérülés nem történt. A tűz okát csak a hivatalos vizsgálat után közlik, de nagy valószínűséggel egy forró kipufogó gyújthatta meg a száraz füvet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?