Egy Polo és egy Golf házassága izgalmas tud lenni

Szürke Volkswagen Polo, de nagyot üt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Meglepetésautó. Másként nem lehet nevezni, ha egy ötajtós Volkswagen Polo 324 lóerős motort kap. Hivatalosan, igaz, Németországban.

Negyvenezer euró, azaz 11,3 millió forint rengeteg pénz egy autóért. Különösen sok egy használt kisautóért, de ebben az esetben fair ajánlatnak tűnik. A nagyon is szürke, ötajtós Volkswagen Polo, amelyért ennyi pénzt kérnek Németországban ugyanis nem hétköznapi darab. A motorterében található kétliteres TFSI egyenesen a Golf R-ből származik, ráadásul némi klasszikus- és chiptuning segítségével a teljesítményét 324 lóerőre emelték. Magától értetődően a 334 mm átmérőjű első fékek is a donorból származnak, így a megállással se lehet gond. Kívül egyedül az ültetés és a 18 colos felnik árulkodnak arról, hogy valami történt az autóval, de ezt bármelyik másik Polo-val is eljátszhatja a tulajdonosa.
Az utastérben is a Polo és a Golf keveréke az autó, az extrák egy része kisautós, azaz csak hátul van parkolóradar, manuális a klíma, de van, ami a Golfból jön: RNS 510-es érintőképernyős navi, bőr/alcantara kárpitozás. Mindezt egyébként Németországban, TÜV-vel azaz érvényes műszaki vizsgával árulják, azaz akinek megtetszett, a regadó megfizetése után Magyarországon is forgalomba állíthatja. Ugyan az NKH ilyen átalakítást biztos nem engedélyezne, de ha egyszer az Unión belül már forgalmit kapott egy autó, akkor azt nekik is át kell engedniük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?