Egy SUV lesz a Toyota Aygo utódja?

Állítólag szabadidő-autóvá lényegül át a Toyota Aygo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Habár a Toyota Aygo második generációja felett még bőven nem járt el az idő, egyes források szerint napjai meg vannak számlálva.

A csehországi Kolínban készülő, 3,5 méteres csöppség minden idők legnépszerűbb városi Toyotája Európában, ám a holland autoweek és néhány márkához közeli forrás szerint hamarosan gyökeresen átalakul a típus. Az új Aygo, ha egyáltalán megtartják a nevét, négy méter körüli crossoverként, szabadidő-járműként folytathatja életét. A váltás pontos időpontját még nem tűzte ki a Toyota. Az időzítés persze attól is függ, hogy vadonatúj autót fejlesztenek-e vagy egy meglévő típust adaptálnak az európai piaci igényekhez. Utóbbi esetben alkalmas lehet a közelmúltban bemutatott Raize amely új padlólemezre épül, sportos futóművet pakoltak alá és felszerelték a legmodernebb vezetőtámogató rendszerekkel. Nem mellesleg a hosszúsága is négy méter alatti. Hajtásáról egyliteres, turbós benzinmotor gondoskodik, ám nem lenne meglepő, ha az Aygo utódja tisztán villanyhajtású lenne.
Hirdetés
Ami már biztos, hogy az Aygo utód nem Kolínban, hanem Valenciennes-ben, Franciaországban készül majd, abban az üzemben, amely jelenleg (többek közt) a Toyota Proace-t állítja elő. A Toyota már 2018 elején bejelentette, hogy 300 millió eurós beruházással készíti fel az üzemet a TNGA padlólemezre épülő modellek gyártására. Napjainkra pedig az üzem már a japán autógyártó százszázalékos tulajdonába került.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?