Egy termetes SUV a legújabb villany-Volkswagen

A Volkswagen villanyautó offenzívájának legújabb tagja a Roomzz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az I.D. sorozat legújabb tagjának árulkodó a neve, hiszen a Roomzz a nagy utastérre utal.

Sorra érkeznek a Volkswagen villanyautó tanulmányai, ám sorozatgyártásban még egyetlen I.D. modellt sem láttunk, pedig valószínűleg nem csak mi várjuk őket kíváncsian. A német gyártó igyekszik minél több kategóriát lefedni az I.D. modellekkel, a legújabb, Roomzz névre hallgató koncepcióautó például a nagyobb méretű szabadidő-autók közé érkezik. Az I.D. Roomz hossza 4915 mm, szélessége 1890 mm, a magassága pedig1 760 mm, miközben a tengelytávolsága 2965 milliméter, és az utastérben három üléssort helyeztek el. A Volkswagen saját állítása szerint az utastér tágasabb, mint a Touraegé! Az autó mozgatásáról két villanymotor gondoskodik, amelyek összteljesítménye 306 lóerő. Az energiát 82 kWh kapacitású akkumulátorcsomag tárolja, és a WLTP szabvány szerint mérve elméletileg 450 kilométert képes megtenni az I.D. Roomzz egy feltöltéssel. Habár a végsebességét 180 km/h-ban korlátozták, álló helyzetből 6,6 másodperc alatt eléri a 100 km/h tempót.
Hirdetés
Érdekes még a szétnyíló oldalajtók látványa, illetve az egymással szembefordítható első és hátsó ülések, amelyre magyarázatul szolgálhat az autó 4-es szintű önvezető képessége. Szintén jövőbe mutató megoldásnak tűnik, hogy a digitális műszeregységet a kormánykerék közepére helyezték, valamint óriási méretű, érintőképernyő látható a középkonzolon is, ami kivált minden gombot. A gyár ígérete szerint az I.D. Roomzz alapján születő, szériaérett jármű gyártása 2021-ben kezdődik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?