Egy új SUV modellel a B szegmens alá lőne a Kia

Nincs olyan méretű SUV, amire ne lenne kereslet, jól tudják ezt a Kiánál is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hemzsegnek a városi terepjárók a B szegmensben, ezért néhány gyártó már a négy méter alatti kategóriát vette célba, a Kia sem rest új versenyzőt indítani a legapróbb SUV-k mezőnyében.

Egyelőre csak egy koncepciómodell keretében mutatta meg a Kia, hogyan is képzelné el négy méter alatti SUV modelljét, de a képeket elnézve már nem sok változásra lehet számítani a szériapéldány megjelenéséig, a kilincsek és a felnik szinte biztosan egyszerűsödnek a sorozatgyártásig. A Kiákra jellemző tigrisorr hűtőmaszk a mai trendeknek megfelelően a Sonet esetében is összeér a lámpákkal, a sok légbeömlő pedig sportos hangulatot áraszt, bár vélhetően nem mindegyikre lesz szüksége a motornak. Az enyhén emelkedő övvonal mellett szögletes a forma, ami a helykínálatnak tesz jót, ez pedig nem egy elhanyagolható szempont négy méteres hossz alatt.
Hirdetés
A Sonet elsősorban az indiai piac számára készül, viszont globális tervei is vannak vele a Kiának. A helyi piacon már kínálnak hasonló méretű típusokat, a Renault Kwid és a Suzuki S-Presso is ad némi terepjárós stílust az aprócska külméret mellett, ezek a modellek pedig még a pénztárcával is kíméletesek, mivel a négy méter alatti típusok adókedvezményben részesülnek Indiában. Az utasteret egyelőre sötétített ablakok segítségével titkolják, azonban annyit elárultak, hogy a kategória legtágasabb kabinját rejti a Sonet karosszériája, de 10,25 colos központi képernyő és Bose hangrendszer is beköltözhet az utastérbe, továbbá „intelligens manuális sebességváltót” is ígér a Kia, de hogy mit rejt a titokzatos megfogalmazás, azt még nem tudni. Globális modellként akár Európába is eljuthat az apró SUV, nagy valószínűséggel az öreg kontinensen sem lenne népszerűtlen a típus.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?