Egy újabb hatalmas Kia debütált

Idén már a második testes SUV-t mutatja be a Kia, Mohave néven jön az újdonság

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A világ más szegletiben az európaitól jelentősen eltérő kínálattal van jelen a Kia, hatalmas terepjárók, fényűző luxusautók és egyterűek is megtalálhatók a palettán.

A napokban rántotta le a leplet a Mohave második generációjáról a Kia, ám csak képletesen, ugyanis a Facebookon mutatkozott be a szögletes SUV. A Mohave külseje jelentősen eltér az általunk megszokott Kiáktól, ugyan a tigrisorr itt is megtalálható, ám a külső tervezésekor nem sokszor nyúltak a körző után, a Mohave szögletes és robusztus megjelenést kapott, még a hűtőrács és a lámpa szegmensei is négyszögleteűek. Terepjáróságát hangsúlyozandó oldalsó fellépőkben sem szenved hiányt, ám úgy tűnik kamu is jutott a külsőre, ugyanis a hátsó kipufogóvégek nagy valószínűséggel csak az esztétikát szolgálják. Érdekes viszont, hogy a külsőn egyetlen Kia felirattal sem találkozni, csakis a típusnév olvasható kívülről, még saját emblémát is kapott a Mohave.
Hirdetés
Technikai részleteket még hivatalosan nem közölt a Kia, de azért találgatások már elindultak a Mohave kapcsán. Nagy a valószínűsége annak, hogy a Kia megtartotta az előző generáció alapjait, mivel az ablak- és tetővonal egyezik a 2008-ban debütált előddel. A csomagtérajtón lévő feliratból biztosra vehető, hogy 3 literes V6-os blokk is lesz a palettán, ami elképzelhető, hogy megegyezik az előd ugyanilyen felépítésű gázolajos egységével. A belteret egyelőre még titkolja a dél-koreai gyártó, ahogy a pontos külső méreteket és az árat is még homály fedi. Európai megjelenésre nem lehet számítani, ahogyan a Telluride sem jön az öreg kontinensre, pedig a nagy méret nem feltétlen visszatartó tényező, ugyanis a BMW X7 esetében az előrendelési szakaszban több mint 100 darab kelt el hazánkban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?