Egy újabb orosz csoda: videón a sziámi-Ladák születése

A Garage54 újabb adománya az autósvilágnak ez a "kettő az egyben" Lada remekmű

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A születés csodájának autós változatát élhetjük át ismét az orosz Garage54 Youtube csatornáján: legújabb projektjükben két öreg Ladából építettek egyet. Szerencsére nem úgy, ahogy a rommá tört luxusautók szoktak újjáéledni mielőtt hazánkba érkeznek.

Ha meghalljátok, hogy "oroszok", akkor ti is öreg Ladákra, eszement átépítésekre és veszélyes autós mutatványokra gondoltok? Ha igen, akkor van egy jó hírünk, a Garage54 örömmel erősít rá ezekre a sztereotípiákra. Legújabb videójukban egy hasonló Jeep-pojektre reagálva két öreg Ladából építettek egyet, méghozzá úgy, hogy mindkettőnek levágták az oldalát és összehegesztették őket.
Hirdetés
A végeredményt természetesen ki is próbálták, az üzemeltetéshez egyszerre két sofőrre is szükség van. Fontos a remek összhang, jól látszik, hogy a két orosznak nagyon pontosan kel egyszerre csinálnia mindent, hogy siker legyen a projekt vége. A Lada egyébként tökéletes alap ehhez a műtéthez, hiszen amellett, hogy egy modern autóhoz képest jóval kevesebb merevítést kell átvágni, egy tengely egyszerre csak egy feladatot csinál. Így a két kormánnyal irányíthatóvá válik kormányonként egy-egy kerék. Jóval nehezebb lenne mindezt megoldani, ha az első kerekek feladata lenne a hajtás is. A videó alább megtekinthető, ráadásul orosz nyelvtudás nélkül is élvezetes, de a fanatikus Lada-rajongóknak és a restaurátoroknak csak saját felelősségre ajánlott rákattintani a lejátszásra.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?