Egyedül a Skoda kínál majd kombit a Fabia méretosztályában

20 éves hagyományt folytat a Fabia Combival a Skoda, vetélytárs nélkül még sikeresebb modell lehet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új Fabia műszaki újításait nemrég még egy Volkswagen Polóban tesztelték, most viszont már a hivatalos források és a legfrissebb kémfotók is megerősítik: 2021-ben jön az új modell, ráadásul mindkét megszokott karosszériaváltozattal.

Már közúton az új Skoda Fabia, természetesen tetőtől talpig álcában. Októberben még csak furcsa, maszkolt orrú VW Polo kémfotók láttak napvilágot csehországból. Már ekkor lehetett tudni, hogy a Skodánál elkezdődtek az új Fabia első közúti tesztjei, de az igazi izgalom csak most kezdődik, amikor már tényleg a majdnem kész terméket próbálgatják.
Hirdetés
Eközben Európa legtöbb országában a Peugeot és a Renault is felhagyott a legkisebb méretosztály kombiváltozatainak gyártásával, forgalmazásával. A Skodánál viszont, ahelyett, hogy ezt a trendet követnék, megtartják a Fabia kombit. Az új modellben háromhengeres motorokkal találkozhatunk majd, elektromos változatra pedig igen kevés esély van. Thomas Schäfer, a Skoda CEO-ja is megerősítette ezeket az információkat. Már szeptemberben bejelentették, hogy jövőre bemutatkozik az új modell, a kombi változatról pedig Linkedin profilján tett közzé részleteket. "A Fabia Combi nagyon fontos nekünk, így tudunk ugyanis igazán praktikus járműveket biztosítani az olcsóbb árkategóriában is." A Fabia továbbra is a Volkswagen Polo, a SEAT Ibiza és az Audi A1 rokona marad, szinte biztos, hogy az MQB A0 platform az alapja, ezáltal az egyetlen erre a padlólemezre épülő kombi lesz.
Hirdetés
A Fabia puttonyos változata egyébként mindenképpen sikersztorinak tekinthető: összesen 1,6 millió eladott példánnyal a típus összes eladásának 35 százalékát teszi ki ez a változat. Hogy mekkora lesz az utód sikere, az valószínűleg csak a dizájnon és a vételáron áll vagy bukik majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?