Egyenesen a miniszterelnöknek írtak levelet a taxisok!

Kiszivárgott az a levél, amivel a taxisok a budapesti árak elszabadulását akarják megakadályozni

Mutatjuk az interneten feltűnt levelet, amely a taxisok teljes összefogásaként született és egyenesen a miniszterelnöknek címezték. Vajon így sikerül megakadályozni, hogy extrém mértékben változzanak a fővárosi taxiárak?

Komoly összefogással küldtek levelet a taxisok egyenesen Orbán Viktor miniszterelnöknek, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek, amely a napokban a Világgazdasághoz is eljutott. A levél tárgya nem más, mint a budapesti tarifák, amelyek a taxisok véleménye szerint elszabadulnának, ha kivezetésre kerülne a hatósági árazás, és újra piaci harc indulna a vevőkért.
Hirdetés
Ezzel állításuk szerint semmissé válna az elmúlt 10 év előrehaladása, amely élhetővé tette a taxizást Budapesten és megteremtette az egyensúlyt a sofőrök megélhetésének biztosítása és megfizethető tarifák megtartása között. A levélben hivatkozott felméréseik szerint az érintett sofőrök több, mint 80 százaléka támogatja a kezdeményezést. Mindez vélhetően igaz is, tekintve, hogy az ide kattintva megtekinthető levelet 19 különböző taxis cég, illetve szakszervezet és egyéb érdekképviseleti szervezet írta alá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?