Egyesíti tudását a BMW és a Toyota

Modern hibrideket, sportos modelleket ígér a Toyota és a BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Toyota GT86, illetve a Subaru BRZ kapcsán elmondható, hogy közös fejlesztéssel remek modell születhet. A Toyota ezen felbátorodva köthette együttműködési megállapodását a BMW-vel is.

Nem új hír, hogy szövetséget köt a BMW és a Toyota, a német-japán kapcsolat célkitűzéseit azonban most, a szerződés aláírásakor hozták nyilvánosságra.
A hibridek terén eddig piac- és technológiai vezetőnek számító Toyota és az autóinak vezetési élményéről, valamint rangjáról híres bajor gyártó hosszútávú együttműködési megállapodásának első pontja hidrogén üzemanyagcellás, 2020-ban piacra dobható autók közös fejlesztéséről szól. Közelebbi jövőre vonatkozik a második pontban taglalt közös platformon alapuló sportos modell, melynek megjelenését ez év végére ígérik, s a két gyártó ráadásul nem csak a közös alap fejlesztésében állapodott meg, hanem abban is, hogy egymás technológiáit szabadon felhasználhatják majd az egyes modellekhez. Izgalmasnak ígérkezik, várjuk!
Hirdetés

Az előbbiekhez képest szinte elvont téma, hogy a közös munka eredményeként modern könnyűszerkezetes, kompozit karosszériákat és az eddigieknél jobb paraméterekkel rendelkező lítium-levegő akkumulátorokat is ki kívánnak fejleszteni. A frigyre lépett gyártók a közös fejlesztés eredményével természetesen saját, közvetlen vetélytársaikkal szembeni pozíciójukat kívánják erősíteni, s egymásnak legfeljebb a Toyota prémiummárkájával, a Lexussal jelentenek konkurenciát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?