Egyetlen napon 60 szabályszegőt fogtak a siófoki rendőrök

Ismét bejött a rendőröknek a jelöletlen autókkal dolgozás

Siófokon és környékén múlt hét pénteken civil autókkal dolgoztak a rendőrök. A módszer hatásosnak bizonyult.

Sokan csak akkor figyelnek a szabályzok betartására, ha rendőrt látnak vagy feltételeznek a környéken. Bár a rendőrség több mint egy éve abszolút titkolatlanul használ jelöletlen autókat is az ellenőrzéshez, s teszi is közzé rendszeresen a Pofátlan(TAN)ítás videókat (lásd őket itt), a jelek szerint sokan még mindig nem érzik a lebukás állandó veszélyét. Ezért aztán a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság múlt hét pénteken, február 26-án fokozott ellenőrzést tartott Siófokon és vonzáskörzetében.
Hirdetés
Miként arról a police.hu beszámolt, az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó, szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt. A rendőröknek többek között gyorshajtás, tilos jelzésen áthaladás, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása (biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer) miatt összesen 60 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést hat civil gépkocsi és két járőrautó segítette.
Hirdetés
Nem titok, hogy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az egész megyében tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Céljuk nem a büntetés, sőt saját maguk kérik a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat, ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek! A mérőszám ugyanis a rendőrségnél sem a kiosztott bírságok összege, hanem a baleseti statisztikák javítása, különösképp a közúti balesetekben elhunytak számának csökkentése.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?