Egyik lopott autót húzták a másikkal: rács mögött a tolvajbanda

Elfogták a bajai autótolvaj bandát, akik legalább 10 járművet loptak el az utóbbi hetekben

Hét autó, két motor és egy tréler eltűnéséhez biztosan köze volt a négy főből álló autótolvaj csoportnak, akik közül hármat már elfogtak a rendőrök. Egyéb bűncselekmények egész sora is köthető hozzájuk, így aligha ússzák meg egy ejnye-bejnyével.

A rendőrok gyanúja szerint a banda tagjai 2022 novemberében egy bajai és egy vaskúti telekről, azok kerítéseiket megbontva összesen négy autót, két motorkerékpárt, egy autószállító trélert, valamint alkatrészeket és szerszámokat loptak el. A jellemzően régebbi, olcsó járműveket ezután okmányok nélkül értékesítették, vagy szétbontották őket és a maradványaikat leadták fémhulladékként. Egyszer egy korábban ellopott Volkswagen Golffal húzták a vastelepre a frissen eltulajdonított, első generációs Volvo S70-t, erről az esetről videofelvétel is készült.
Hirdetés
A banda egyik tagja magánakcióba is kezdett, ő bajai tanyákra tört be és az eddigieken felül összesen három autót, egy motorkerékpárt, kézi szerszámokat és egy birkát is ellopott. Őt és egy társát a napokban fogták el a rendőrök, míg a banda harmadik, 22 éves tagját még december 1-jén Jánoshalmán kapták rajta az egyik lopott autóval közlekedni. Vele szemben a lopás mellett egyedi azonosító jel meghamisítása és kábítószer birtoklása miatt is eljárás indult. A társaság negyedik tagját még keresik a bajai nyomozók, ám valószínűleg már nem kell sokáig várni, hogy csatlakozzon elfogott társaikhoz, akik közül kettőnek még csak kezdeményezték a letartóztatását, a harmadik férfi esetén pedig már el is rendelte azt a bíróság. A rendőrség az elfogásokból és a már említett vontatás felvételéből egy rövid videót is készített, ezt alább tekinthetitek meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?