Egyliteres, mégis a leggyorsabb BMW-k egyike

360 kilométer/órával repeszt a világ talán leggyorsabb BMW-je

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A G-Power a Lummával közösen és egyedül is készített olyan M5-ös és M6-os BMW-t, amelynek az elméleti végsebessége 360, sőt 372 kilométer/óra fölött van. Ezúttal egy kisebb BMW érte el ezt a rekordot, ráadásul bizonyítottan.


Bár nem autó, hanem motorkerékpár, a kedvező légellenállás érdekében egészen komoly burkolatot hord magán az a BMW, melyet az Egyesült Államokban, nevezetesen Utah sivatagában, Bonneville-ben - a sebességrekordok jól ismert helyszínén - avattak be a 360 kilométer/óra fölötti tempóra képes járművek zárt klubjába. Az S 1000 RR a világ leggyorsabb BMW széria, vagy inkább széria közeli motorkerékpárja. A San Diegóban készült versenygéppel Andy Sills pilóta a sósivatagban 360,8 kilométer/órás csúcssebességet ért el.
Hirdetés

Ehhez komoly aerodinamikai átalakításokra volt szükség, az S 1000 RR-t beöltöztették, az egyliteres motorját kaliforniai tuningmesterek 220 lóerősre húzták fel. A Hunter Sills Racing 2010-ben és 2011-ben már futott ezzel a motorral rekordot, ahogy már korábban, 2005-ben is, igaz, akkor még egy K 1200 S BMW-vel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?