Egymillió kelt el a mostani Leonból, sikeresebb, mint az Ibiza

A Leon harmadik generációjából elkelt az egymilliomodik, és végre sikeres is a SEAT

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2012-es mélypontja után a SEAT újra profitot könyvelhet el, és ami emellett még fontos, hogy a 3. generációs Leonból elkészült az egymilliomodik példány.

Harminc éven keresztül nem volt olyan modellje a SEAT-nak, mely le tudta volna körözni, vagy csak utolérni az Ibiza sikereit. Most eljött ez a pillanat is, a Volkswagen Golf spanyol testvérének harmadik generációjából ugyanis elkészült az egymilliomodik példány, az elsőből 534 797 darab, a másodikból pedig 675 915 példány készült, így együtt összesen 2 210 712 SEAT Leon készült el a mai napig. A harmadik generációs modell tervezését, formatervét és gyártását is Martorellben végezték, illetve végzik még most is, megjelenésekor különlegessége volt a kategóriában elsőként elérhető teljesen ledes első fényszórója.
Hirdetés
A SEAT 2012-ben elég mélyre süllyedt bevétel szempontjából, 149 millió eurós veszteséggel zárták az évet, hat évvel később azonban nagyot fordult a helyzetük. 2018-as értékesítéseikkel elérték a 294 millió eurós profitot, már az adókat is levonva. Legfontosabb piacaikon, Németországban és az Egyesül Királyságban 70, illetve 60 százalékos növekedést értek el, a 2019 első negyedévében értékesített SEAT-ok közül pedig minden negyedik Leon volt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?