Egyre népszerűbb az autós tájékozódás versenye

Sokakat vonzott a 70. Georallye autós tájékozódási verseny

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Május elején lezajlott a jubileumi, 70. Georallye verseny, mely egyben a 2013-as Georallye Magyar Bajnokság nyitófutama is volt.

Rekordszámú érdeklődőt vonzott a jubileumi 70. Georallye verseny. Több olyan autós is nevezett, aki most először vett részt autós tájékozódási versenyen, illetve néhányan több év kihagyás után a jubileumi futamra jöttek el újra. Pécsett komoly hagyománya van az autós tájékozódási futamoknak, hiszen 1976 óta szerveznek Georallye versenyeket a városban és annak környékén.
A szervezők ismét különversenyt írtak ki a gyermekek számára - érdekesség, hogy ezúttal az első három helyen testvérek osztoztak, ugyanis Merkl Zsófia, Merkl Balázs és Merkl Gergely is hibátlan menetlevelet adott be megoldásként.
A felnőttek a hat tájékozódási szakasz előtt három ügyességi versenyszámot is teljesítettek – akár gyermekeik navigálásával. A versenyen ezúttal egy pécsi raliversenyző, Patkó Gergely is elindult, aki kategóriájában – nem meglepő módon – az ügyességi trófeát el is hódította – legalábbis a kisautók mezőnyében. Az ügyességi versenyszámot ugyanis a szervezők ezúttal is két kategóriára osztották az autók teljesítményét és méreteit is figyelembe véve, a nagyautóknál Hetesi Gábor lett az ügyességi győztes.
A nappali tájékozódási szakaszokat Pécs keleti városrészében írták ki a pályabírók, míg az éjszakai hosszú etap a Pécs–Nagykozár–Bogád–Romonya útvonalon zajlott.
Hirdetés
Az esélyesek felváltva nyerték az etapokat, így még az utolsó, éjszakai etap előtt is teljesen nyílt volt a küzdelem. A délutántól folyamatos szemerkélő, illetve az időnként zuhogó eső jelentősen megnehezítette a versenyzők dolgát, főleg sötétedés után és főképp azoknál a feladatoknál, ahol az utasoknak kiszállva kellett megkeresniük egy partoldalban lévő fogadalmi kereszt évszámát vagy egy parkban leolvasni az emlékmű feliratát.
Az éjszakai etapot és két korábbit is a Székely Gergely, Villant Levente, Skutnik Tibor és Lengyel Péter alkotta csapat nyerte 185 pontos előnnyel, így végül a versenyt 345 pontos, magabiztos győzelemmel zárták.
A tájékozódási verseny végeredménye
  1. Székely Gergely – Villant Levente – Skutnik Tibor – Lengyel Péter
  2. Csíkvár László – Sebestyén Csaba – Rajk Krisztina – Sarkadi Gábor
  3. Hajnal Tibor – Hajnalné Idei Ditte – Hajnal Péter – Hajnal Márk


A verseny részletes eredménye elérhető a PG-ASE honlapján.

A jubileumi verseny így még egy friss címet hozott, hiszen ezzel a győzelemmel Székely Gergely megszerezte 14 éves Georallye-pályafutása nyolcadik győzelmét, mellyel az örökranglistán is átvette az első helyet. Az örökranglista is elérhető a fenti útvonalon.
A Georallye Magyar Bajnokság 2013. július 6-án (szombaton) folytatódik, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, a részletes programról mi is beszámolunk a későbbiekben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?