Egyre többet láthatunk az új Mercedes C-osztályból

Videón a következő generációs Mercedes C-osztály egyik tesztpéldánya

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha csak néhány másodpercig is, de már mozgás közben láthatjuk az új C-osztály egy viszonylag enyhén álcázott darabját, hamarosan debütál.

A WalkoARTvideos YouTube-csatornáján jelent meg az a kémvideó, amiben tesztelés közben láthatjuk az új C-osztályt Németországban. A középkategóriás szedán talán a stuttgartiak legnépszerűbb modellje, és egy új szereplő mindig nagy port kavar ebben a piaci szegmensben. A 3-as BMW nemrég újult meg, itt az ideje, hogy a csillagos márka lépést tartson a bajorokkal, vagy akár meg is előzze őket.
Hirdetés
Ez persze nem lesz könnyű, viszont ha feltételezzük, hogy az új C-osztály megkapja a nemrégiben bemutatott új Mercedesek technológiáját, akkor bőven van rá esély, hogy ez a modell lesz a legmeghatározóbb a kategóriájában. Belül alaposan ráfér az újítás az autóra, valószínűsíthető, hogy az újabb modellekből ismerős dupla képernyőt fogja megkapni (egy a műszerfalra, egy a középkonzolra), a tekerőkapcsoló helyett pedig érintőpaddal, hangvezérléssel vagy a kormányon lévő érintőgombokkal lehet majd irányítani az elektronikát. Motorok terén várható a lágyhibridek megjelenése is, illetve bizonyos mértékű önvezetésre is képes lesz az autó, aminek nagy szenzorát a tesztdarab orrán egy fekete panel mögé rejtették (itt persze a Mercedes csillag foglal majd helyet a végleges változaton). Az autó külsejét tekintve nem számítunk nagy meglepetésekre, az első lámpán látszik, hogy a bumeráng alakú LED-es nappali világítás itt is megjelenik majd, amihez jobban illik a jelenlegi modellhez képest megfordított trapéz alakú hűtőrács is (azaz alul lesz szélesebb, felül keskenyebb). Az autó elejének sarkain, a parkolóradar szenzorainál láthatjuk, hogy sajnos ál-légbeömlőkre is számíthatunk, de a mai szigorú előírások következtében az autóipar már csak ilyen. Hátul vízszintes stílusúra cserélik a lámpákat, ezek valószínűleg az A-osztály szedán változatának, illetve a CLA és CLS modellek lámpáira fognak hasonlítani. Hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett a bemutató dátumáról, de valószínűleg még idén, talán az őszi Párizsi Autószalonon fogják leleplezni az új C-osztályt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?