Egyszerre jön olcsóbb és drágább üzemanyag a kutakra pénteken

Ismét eltérően változnak a hazai üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hogy olcsóbb, vagy épp drágább üzemanyagot hoz a hétvége, az újra attól függ, hogy mit kell tankolnod a járművedbe. Mutatjuk a részleteket és a várható piaci átlagárakat!

Az üzemanyagárak annyit változnak mostanában, hogy a hatósági ársapkával befagyasztott 480-as maximumra nyugodtan mondhatnánk: az csak a jéghegy csúcsa. Aki ugyanis piaci áron kényszerül tankolni, vagy épp az autója üzemanyagrendszere kötelezi az E5-re, annak továbbra is folyamatosak az ingadozások. Most pénteken is eltérő irányban változnak az üzemanyagárak a Holtankoljak.hu információi szerint.
Hirdetés
A piaci áras benzin lesz olcsóbb, azért bruttó 7 forinttal kell majd kevesebbet fizetni péntektől, míg a gázolaj piaci ára pont ellentétesen változik, bruttó 7 forinttal emelkedik pénteken.

Így a 95-ös benzinért átlagosan 778,9 forintot ír majd a kútoszlop literenként, míg a gázolaj literára esetében 832,9 forintot láthatunk majd.

Ez az árváltozás természetesen a prémium üzemanyagokra is hatással lesz, egyedül a hatósági árak nem változnak: magyar rendszámos autóba, a hozzá tartozó forgalmi engedély bemutatásával továbbra is 480 forintért tankolhatunk majd 95-ös benzint és normál gázolajat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?