Együtt fog alkatrészeket vásárolni a BMW és a Mercedes

Közös ülés a BMW-nél és a Mercedesnél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egyesülés kizárt, de a közös munkától nem zárkóznak el a német presztízsgyártók. Nem látható alkatrészeknél kooperálnak.

Könnyen lehet, hogy a jövőben csak nehezen lehet majd megkülönböztetni csukott szemmel, milyen autóban is ülünk. A BMW és a Mercedes közötti tárgyalások arra az eredményre jutottak, hogy ugyan egyesülésről szó nincs, de néhány téren nagyon is elképzelhető, sőt kívánatos a közös munka. Legutóbb még olyan pletykák voltak, hogy a két cég minden tárgyalást megszakít, mivel a BMW nem volt hajlandó átadni az új, háromhengeres dízelét a Mercedesnek, de aztán mégis győzött a pénztárca, és közös alkatrész beszerzésben állapodtak meg a felek. A jövőben például a két autógyárban használt ülések váza egyforma lesz, a látható-tapintható kárpitozás azonban mindkét cég saját fejlesztése marad. Ezen kívül még 50 olyan alkatrészt találtak, amelyek közös vásárlása esetén éves szinten 200 millió eurós spórolást tudnak elérni. A BMW azért zárkózott el a háromhengeres motor átadásától, mert meg akarja őrizni előnyét, amelyet az alacsony fogyasztás terén szerzett vetélytársaival szemben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?