Éjféltől erre figyelj, mielőtt kiszállsz az autóból, utcára lépsz!

A kijárási tilalom után kötelező közterületi maszkhasználat is érkezik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A publikus zárt helyeken már eddig is kötelező volt a szájat és az orrot eltakaró maszk használata, éjféltől minden közterületen hordani kell.

Hétfői bejelentés alapján szerdától este 8-tól hajnali 5-ig kijárási tilalom lép életbe hazánkban, Orbán Viktor miniszterelnök legfrissebb, ma esti bejelentése szerint továbbá éjféltől a közterületi maszkhasználat is kötelező lesz. Igaz, csak a 10 ezer főnél nagyobb települések kijelölt közterületein. Egy biztos, a városokban, főként a zsúfoltabb utcákon logikusan várható és elvárható a kötelező maszkhasználat.
Hirdetés
Fontos, hogy már autónkból kiszállva, az utcára lépés előtt magunkra öltsük a maszkot, amit a vezetéshez főként szemüveggel nem ajánlott hordani, hacsak nincs megfelelő védelemmel (a felső rész lezárásával vagy akár ventilátorral) ellátva a szemüveg párásítása ellen. Közterületen ugyanakkor nincs menekvés és kifogás, a maszkot hordani kell (a zöldterületek, parkok, illetve sportolás kivételével) a vírus terjedésének megakadályozása/lassítása érdekében!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?