Éjjel módosítottak a budapesti szmogriadón

Vége a szmogriadó riasztásának

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már megszokhattuk, a szmogriadós információk hajnaltájt érkeznek, így a mai riasztási szint és korlátozás feloldására is az éj leple alatt derült fény.

Bár az előrejelezések alapján nem volt várható a budapesti levegőminőség javulása és ezzel együtt a szmogriadó forgalomkorlátozással is járó riasztási szintjének megszüntetése, mégis ez történt. Az információ éjszaka került ki a főváros weboldalára.
A kisméretű szálló por (PM10) egy napra számított átlageredménye 2012. február 11-én, azaz szombaton egyik budapesti mérőponton sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 µg/m3), ugyanakkor három mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 µg/m3).
Hirdetés
A mérések alapján és a vonatkozó jogszabályok alapján Tarlós István főpolgármester – további intézkedésig - a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el, a piros és fekete környezetvédelmi rendszámmatricás autók is nyugodtan közlekedhetnek. További jó hír, hogy a fővárosi jelentés szerint az elkövetkezendő napokban nem kell számítani a levegő romlására, így Budapesten (elvileg) nem várható a szmogriadó tájékoztatási szintjének riasztásivá szigorítása.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?