Éjszaka is 308-ast gyárt a Peugeot

A felívelő eladások miatt már éjszakai műszakban is gyártják a Peugeot 308-ast

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Peugeot 308 második generációja lett idén az Év Autója. Az eladások jól mennek, így a kompakt modell végre kihúzatja az utóbbi években nehéz pénzügyi helyzetbe került francia márkát a gazdasági válság óta folyamatos gondokból.


Megnyerték vele az Év Autója címet, de ha ez nem jött volna össze, akkor is a kompakt 308 lenne a Peugeot legfontosabb modellje. Már 60 ezer rendelés érkezett rá, és a nem sokkal ezelőtt bemutatott SW kombit is vinnék a vevők, de azt csak a következő hónaptól fogják gyártani. Épp ezért a Sochaux gyárba új dolgozókat toboroznak, és júniustól elindul az éjszakai műszak is.
Hirdetés
A Peugeot közleménye szerint 600 új munkahely jön így létre és ebből 450 nem is csak ideiglenesen. A munkások betanítása már folyik, éjszakánként 26 autó fog készülni így óránként. A műszak bevezetésével napi 180 autóval nőhet a termelés, összesen napi 1563 egységre. Az új műszak várhatóan fél évig legalább munkában marad, de persze minden a vásárlói igényektől, azaz a megrendelések számától függ. Sochauxban jelenleg a 308-ason kívül készül még az 508, a 3008 és a Citroën DS5 is. Az üzembe utoljára 2011-ben vettek fel dolgozókat, ez talán jól érzékelteti a Peugeot helyzetének javulását.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?