Eladó 16 Corvette 362 millió forintért!

Mind a 14 Indy 500-as Corvette biztonsági autó a tiéd lehet!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mecum aukciósház elárverezi az eddigi összes Corvette biztonsági autót, amelyek az Indy 500-on szerepeltek.


Ha május, akkor Indy 500! Az ínyenc autósport rajongók minden évben az egyik legjobban várt eseményként tekintenek az ötszáz mérföldnyi száguldásra, amely óriási felhajtást vonz magával. Ennek a felhajtásnak a része például a mezőnyt felvezető autó kiválasztása, illetve az azt terelgető személy megnevezése, mert sokszor egy-egy híresség vagy korábbi versenyző ülhet a kormánykereke mögé. Idén a Chevrolet Corvette ZR1 kapja ezt a tisztséget, és így már a 15. alkalommal látható majd a mezőny élén egy „Vette”.
Az előző 14 modellt pedig meg is lehet ám vásárolni, ráadásul az egyikből hármat is (ezt lentebb elmagyarázom)! A Mecum aukciósház ugyanis tökéletes időérzékkel májusra kiírt egy árverést, amelyen licitálhatnak a gyűjtők az egyedi Corvette sportautókra.
Hirdetés

A Mecum az amerikai Keith Busse révén jutott ehhez a nagyszerű flottához. Busse már 30 éve gyűjtötte ezeket az autókat, és az eddig felhalmozott 16 darab most új gazdát keres. Jogosan merül fel a kérdés, hogyan lehet 16 darab a birtokában, ha eddig csak 14 alkalommal volt Corvette a „pace car”? Nos, természetesen nem csak egy darabot matricáznak fel az adott autóból a verseny hetei alatt, hiszen a pályán többet is használnak. Busse gyűjteményében például három darab van a 2004-es modellből. Idén pedig 14 darab Corvette ZR1 viseli majd a látványos matricázást. Ám az évek során kevés maradt fenn eredeti formájában az ilyen gépekből, így a hibátlanul megőrzöttek ritka értékes masinák.

Aki szeretne egy-egy darabra licitálni az autók közül, most körömlerágós napokat élhet át, ugyanis a Mecum megpróbálja először eladni az egész csomagot. Viszont annak az esélye, hogy ez sikerül, a nullához közelít. Úgyhogy, ha nem sikerül egyetlen csomagban eladni, akkor május 15-től (az Indy 500 edzéseivel egyetemben) elkezdődik az árverés, ami május 20-ig tart. Az újdonsült tulajok kétszemélyes belépőt is kapnak a 102. alkalommal elrajtoló Indy 500-ra, amelynek értéke mondjuk biztosan eltörpül majd az autók árához képest. De mennyibe kerülne egyben az egész gyűjtemény? Az előzetes becslések szerint 1 377 500 dollárba, tehát körülbelül 362 millió forintba!

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?