Eladó egy eredeti Halálos Iramban Supra, kiábrándító adatokkal

Paul Walker Suprája rekordáron fog elkelni, pedig tele van "hazugságokkal" - mutatjuk!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A filmhez felhasznált 8 eredeti narancssárga Toyota Supra közül egy most eladó, ez ráadásul a folytatásban is szerepelt. Hibátlan állapota ellenére mégis leginkább csak villogni jó, versenyezni annál kevésbé, jöjjenek hát a szomorú részletek!

Egy igazi filmsztár, ráadásul dokumentációval együtt, pont olyanra visszaalakítva, ahogy az első filmben szerepelt

Akkor jó egy film, ha amíg tart elhisszük egy kicsit legalább, hogy valódi. Csak aztán jön a felismerés, hogy Hulk hatalmas, zöld izma animáció, a DeLorean időugrása fluxuskondenzátor helyett vágással és díszletváltással történik, a Halálos Iramban sztárszuprája pedig tuningmentes és automata.
Hirdetés
Persze, tudom, hogy láttad benne a manuális váltókart és a bőrszoknyát, de ez mind csak az átverés része. Sajnos nem összeesküvéselmélet, csak ugyebár a forgatáson belső felvételek is készültek az autóról, így kiegészítő műszereket, nagyképernyős fejegységet, kék Alcantara kárpitozást és egy filigrán Momo Racing sportkormányt kapott. A filmtrükkök széles választéka miatt azonban felesleges kiadás lett volna valódi szupererővel is felruházni a hőst. Az automataváltós Supra irányválasztó karját váltógombra, a kulisszáját pedig bőr váltószoknyára cserélték, és már meg is volt a manuálváltós tuninggép látszata.

Bizony, balra egy gyári motortér, jobbra pedig egy jól álcázott automataváltó látható

A Barrett-Jackson aukciós oldalán kalapács alá kerülő példány az eredeti, 2001-es Halálos iramban filmben, illetve a 2003-as Halálosabb iramban folytatásban is feltűnt, amiről hiteles dokumentáció is készült. A második részben aranyszínűre átfényezve volt látható, és akkor már nem Paul Walker, hanem a Michael Ealy által játszott Slap Jack karaktere vezette egy utcai verseny során.

Az autó egyébként teljesen működőképes, ráadásul műszakilag gyári mivolta ellenére sem gyenge a maga 325 lóerejével

A Halálosabb iramban után Paul Walker visszaalakította a Suprát az első részben használt optikára: az autó a mai napig a Lamborghini Diablóról lopott Candy Orange színben pompázik, a „Nuclear Gladiator” fantázianevű grafikával az oldalán. Így eladó most, a Barrett-Jackson aukcióját június 17-19. között rendezik meg Las Vegasban. A híres Supra kikiáltási ára még nem ismert, de a Halálos iramban franchise és a 2013-ban elhunyt Paul Walker népszerűségét figyelembe véve közel sem lesz a legolcsóbban eladott Suprák egyike.

Bomex optikai csomag, Toyota Racing Development stílusú egyedi motorháztető, alumínium ARP hátsó szárny és 19 colos Dazz Motorsport Racing Hart M5 felniszett - kívülről pontosan olyan, mint anno a szerepében

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?