Eladó Jeremy Clarkson fekete Jaguarja

Eladó az a kocsi, amelyet a legtöbbször mosott Jeremy Clarkson

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Top Gear szelleme visszatér az Anglia Car Auctions aukciósházba, hisz augusztus 24-én a cég árverésre bocsátja Jeremy Clarkson műsorvezető valamikor használt, 1999-es Jaguar XJR-jét.

Korábban négy éve is tiszteletét tette a produkció, akkor három klasszikus autót vásároltak az Angliánál, amelyeket egy veterán rali kapcsán használtak fel a műsorban.
Ezúttal egy ritka Jaguar kerül kalapács alá. Jeremy Clarkson évekig használta a kocsit, bár soha nem volt az övé, a forgalmijában egész idő alatt a Jaguar brit képviselete szerepelt tulajdonosként. Clarkson sokat írt és beszélt erről a kocsijáról, de főleg arról, hogy mennyi munkát okozott neki. Fekete fényezésén nagyon látszott a por és a kosz, ezért a sztár műsorvezető napjait mosással kezdte, hogy nézzen ki valahogy a Jag. Ahogy a tiszta autóról elpárolgott a pára úgy tapadt rá ismét a por, így kezdhette elölről a mosást. - Havonta 42 órát vezettem és 420 órát mostam a kocsit, rühelltem ezt a házimunkát - árulta el a Top Gear élő legendája.
Hirdetés

A kocsi kikiáltási ára 2500 font (875 ezer forint), becsült várható eladási értéke 4500 font (1,5 millió forint) lehet, de ez függ attól mennyire lesz vonzó az autó a gyűjtők, a Top Gear fanatikusok és azok körében, akik elmondhatják: Jeremy Clarkson mosta a kocsimat...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?