Eladták a 3 milliomodik hibrid Toyotát Európában

Egy spanyol vásárlóé a hárommilliomodik hibrid Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Európában pontosan az ezredfordulón, 2000-ben debütált a Prius hivatalosan. Azóta egyre népszerűbbé vált a most már nem csak öntöltő hibridként létező típus, idővel pedig egyre több Toyota modell kapott hibrid hajtásláncot.

Spanyolországban a múlt héten adták át az Európában értékesített 3 milliomodik hibrid Toyotát. A madridi vásárló, Nicolás Jiménez egy öntöltő Corolla GR Sport modellt rendelt, amit az Egyesült Királyságban gyártottak le. Ahogy a neve is mutatja a GR Sport a versenyautók világából merít, legalábbis a külső és belső dizájn terén.
Hirdetés
„Manapság, amikor egyre több városban behajtási korlátozások lépnek érvénybe, nagyon jól jön egy hibrid. Más megoldás fel sem merült bennem, hiszen már nemcsak Madridban és Barcelonában, hanem rengeteg más városban is kijelölték a Csekély Emissziójú Zónákat. Végül azért esett a választásom éppen a Corolla GR SPORT változatra, mert az autó dizájnjától 30 évvel fiatalabbnak érzem magam” – vallotta be az ügyfél. „Lélekben ma is fiatal vagyok, és ehhez az érzéshez leginkább ez a Corolla-változat illik. Eredetileg egy Yaris hibridért mentem el a márkakereskedésbe, de amikor megpillantottam a Corollát, rájöttem, hogy sokkal jobban passzol az elképzeléseimhez. Nemcsak a méretei miatt, hanem azért is, mert kényelmesebbé teszi majd a hosszú utakat, miközben egy Madridhoz hasonló, zsúfolt nagyvárosban is kényelmesen lehet használni.” A Toyota Spain elnök-vezérigazgatója, Miguel Carsi, a Toyota Spain elnök-vezérigazgatója is jelen volt, amikor Jiménez úr átvette az új autóját: „Nagy megtiszteltetés a Toyota Spain számára, hogy mi adhatjuk át a 3 milliomodik hibrid-elektromos autót. A hibridek iránti kereslet gyorsan növekedik, most pedig izgatottan várjuk, hogy a sportos hangulatú autókat kereső vásárlók is felfedezzék maguknak a hibrid-elektromos hajtást. Biztosak vagyunk benne, hogy ez hamarosan bekövetkezik, hiszen hibrid technológiánk már ehhez is megfelelő vezetési élvezetet és teljesítményt biztosít” – mondta el Carsi.
Hirdetés
Egyébként ma már 20 különféle hibrid jármű közül választhatnak a Toyota és a Lexus vásárlói Európában. A számok megmutatják, hogy sokan élnek is a lehetőséggel, az értékesítési mennyiség 52 százalékát a hibridek teszik ki. Ha csak Nyugat-Európát nézzük, ott 63 százalék ez az arány.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?