Elárverezik Michael Schumacher ikonikus Ferrariját

Az 1998-as F1 szezon méltán híres versenyautója új gazdáját keresi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Forma 1 egyik, ha nem a leghíresebb versenyzője, Michael Schumacher vezette ezt a Ferrarit, ráadásul az 1998-as Japán Nagydíjon, ahol rengeteg viszontagsággal megküzdve végül egy defekt miatt vesztett Häkkinen ellen. Mutatjuk az autó kikiáltási árát!

Külön kiemelkedő érték, hogy ez az autó a Forma-1 egyik fénykorából, a V10-es motorok időszakából való, ahogy az is egyedi, hogy ezt a konkrét autót Michael Schumacher vezette, ráadásul egy olyan szezon döntő versenyén amikor nem ő nyerte el a világbajnoki címet. A '98-as Japán Nagydíj előtti versenyen - ahol Schumacher szintén ezt az autót vezette - Häkkinen nyert, így fokozódtak az izgalmak, majd Schumacher a rajtnál a mezőny legelejéről a leghátuljára került műszaki hiba miatt. Innen egészen az ötödik helyig feltornázta magát a képeken látható autóval, de a 31. körben egy defekt miatt mégis abba kellett hagynia a versenyt, átadva ezzel a bajnoki címet Häkkinennek.
Hirdetés
Remélhetőleg ennél nagyobb szerencséje lesz az ikonikus autóval a következő tulajának, a jelenleg Miamiban található versenygépet ugyanis a duPont Registry oldalán elárverezik. A kikiáltási ára 4,9 millió dollár, ami körülbelül 1,7 milliárd forintnak felel meg jelenleg. Az autó pillanatnyi adatairól és módosításairól nincsenek információk, 1998-ban, versenyre készen körülbelül 800 lóerőt tudott a Ferrari F300 047D kódú, 3,0 literes, V10-es motorja, ráadásul képes volt akár a 17 ezres fordulatszámra is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?