Elbocsátásokat tervez a Mercedes?

Állítólag drasztikus költségcsökkentésre készülnek a Mercedesnél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Aggasztó híresztelések kaptak szárnyra a Mercedes háza tájáról.

A Süddeutsche Zeitung hasábjain jelent meg egy érdekes hír arról, hogy a Daimler elbocsátásokat és bérbefagyasztást tervez. A német lap a cég munkaügyi tanácsa által küldött e-mailre hivatkozik, az információkat pedig már más német újságok is megerősítették, ám a Daimler még nem nyilatkozott az ügyben. Állítólag csütörtökön várható bejelentés Ola Källenius vezérigazgatótól, ami nem lesz túl rózsás.
Hirdetés
A cég a második negyedévben 1,2 milliárd eurós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, márpedig ilyen nem fordult elő az utóbbi 10 évben. Emellett a 60 ezer autót érintő GLK visszahívásra is 2,6 milliárd eurót kellett elkülöníteni, egy motorvezérlő szoftver miatt. Ráadásul tovább nehezíti a Daimler helyzetét a lassuló globális gazdaság is. Ezeknek a negatív fejleményeknek az eredményeként a vezetői pozíciók 10 százalékos csökkentését tervezik, ami 1100 alkalmazott elbocsátását jelentheti. Ám mások sem örülhetnek, hiszen további 300 ezer dolgozó bérét szeretnék befagyasztani. A híresztelésre reagálva, Michael Brecht a vállalat munkaügyi tanácsának elnöke, és a felügyelőbizottság tagja, elmondta, hogy szerinte nem fogják ezeket a feltételeket elfogadni a dolgozók. Ugyanakkor a költségcsökkentésre valóban szükség van, de nem ilyen drasztikus mértékben. Csütörtökön tehát kiderül, hogy valóban jól értesültek-e a német lapok a Daimler terveiről.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?