Elbúcsúzhat a BMW i3?

Állítólag nyáron megszűnik a bajorok első villanyautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A gyártó még nem erősítette meg hivatalosan, de minden esély megvan rá, hogy igazak legyenek a pletykák: a BMW első villanyautója 9 év után, idén nyáron tűnhet el a kínálatból.

Állítólag egy BMW alkalmazott számolt be az Autocar magazinnak a már 9 éve forgalmazott villanyautó pályafutásának végéről, elvileg júliusban gördul majd le az utolsó darab a gyártósorról. Hivatalos információt még nem kaptunk róla, de a puszta logika is könnyedén arra a következtetésre juttathat, hogy igaz a hír. Hiába népszerű az i3 a kontinensen, már lassan egy évtizedes a technológiája, és lényegében más, modernebb BMW termékek elől kapkodja el a vásárlókat. Tovább valószínűsíti a dolgot, hogy Amerikában és Ausztráliában már 2021-ben abbahagyták a különleges formavilágú villanyautó gyártását, Lipcsében pedig - ahol többek közt i3-asokat is szerelnek össze - kell a kapacitás az új MINI Countrymannek.
Hirdetés
Ami már meglepőbb, hogy a forrás szerint nem lesz közvetlen utódja, a potenciális vevőket pedig állítólag a cégcsoport más, hasonló méretű elektromos autói felé terelik majd az eladók. Elnézve a hazai használtautó-piac import adatait, a magyaroknak az is fontos kérdés, hogy amennyiben tényleg megszűnik a modell, az milyen hatással lesz a használt i3-asok árára külföldön. A modell ugyanis a 19. legnépszerűbb külföldről behozott autó volt, ezzel a villanyautók mezőnyének bajnoka volt 2021-ben az importban, 1396 példány került másodkézből a hazai utakra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2022.01.31. at 09:04
    Permalink

    “lényegében más, modernebb BMW termékek elől kapkodja el a vásárlókat” vagyis megsértődött a BMW a vásárlóira, mert azok nem hajlandóak a gyár által modernebbnek vélt modellekből vásárolni, hanem azt veszik inkább, ami a saját igényeiknek jobban megfelel… Döbbenet! Pofátlan vevők! Mit képzeltek ti, hogy a városba való i3 helyett nem a legzsírújabb 335i xwd M line sorhat 439 LE-s, 637 Nm-es dízelűrhajót veszitek – ugyanúgy városi használatra?? Hahh! Majd a gyár megmutatja nektek, merre van az arra, kis hülyék!

Vélemény, hozzászólás?