Elbukott a Lancia Flavia

Törölte a Lancia a Flaviát a kínálatból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rossz ómennel indítja a Fiat a Chrysler-Lancia házasságot: a 200-as alapú Flavia nem kerül gyártásba, mivel helyére hamarosan teljesen új modell várható, és nem érné meg a bevezetés költsége.


Miként arról korábban beszámoltunk, nyitott és zárt karosszériával egyaránt tervezték piacra dobni a Lancia Flaviát, amely a Chrysler Sebring (újkori nevén a Chrysler 200) olasz ikertestvére - lett volna. A márkákat birtokló Fiat csoport azonban úgy döntött, mivel a 200-ast rövid időn belül lecserélik, egyszerűen nem tűnik megtérülőnek a Lancia változat bevezetésével járó költség. Így az a furcsa helyzet állt elő, hogy az idén, Genfben prezentált Flavia nem jut el a bemutatótermekbe, és a márka rajongóinak legalább két évet várniuk kell egy új középkategóriás olasz modellre - ezzel szemben némi vigasz, hogy a Lancia így rugalmasabban tervezheti a karosszéria formáját, és nem csak a hűtőmaszkját fércelheti oda a lemezruhára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?