Eldobta nevét az Opel mikrobusza, itt az új Zafira Life!

Forrást és nevet is váltott az Opel személyszállító kisbusza, elektromos is lesz belőle

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy ideje már tudható volt, hogy az Opel új mikrobusza már nem Renault, hanem PSA alapokon érkezik, az viszont meglepetés, hogy többé nem hívják Vivarónak, valamint ez lesz a márka második villanyautója.


A kezdetektől fogva egyértelmű volt, hogy az összes új Opel modell PSA alapokra fog épülni, miután a francia gyáróriás megvásárolta a német márkát. A Combo után most a Vivaro is új alapokra került, egész pontosan teljesen eltűnik a kínálatból, és az új mikrobusznak új nevet is adnak, Zafira Life ként él tovább. Mivel megkapta a Life utótagot, mely az Opelnél a személyszállító kivitelt jelenti, a Vivaro név vélhetően még a kisáruszállítón sem fog megjelenni. Az új, 4-9 személyes mikrobusz a PSA EMP2-es padlólemezére épül, akárcsak a Grandland X, vagy az PSA és a Toyota mikrobuszai, mint a Traveller, a Spacetoruer, vagy a Proace, ezekkel a Zafira Life karosszériája teljesen meg is egyezik.
Különbözik természetesen az orr, melyen a fényszórók formája leginkább a Citroën modelljére hasonlít, ám a hűtőrács és a lökhárító már az Opel új arculata szerint készült. Háromféle hosszúsággal kerül piacra, 4,6, 4,95 és 5,3 méteres karosszériával, egyaránt 1,9 méter alatti magassággal, mellyel könnyedén elfér a legtöbb parkolóházban és mélygarázsban is. Az Opel különlegessége a többi PSA mikrobuszhoz képest, hogy oldalsó tolóajtajai láblendítésre is nyílhatnak, az elektromos ajtómozgatás persze elérhető. A csomagtér fedele fölfelé nyílik, nem két oldalra, valamint a kisebb tárgyak pakolását megkönnyítendő, az ablak külön is nyitható.
Hirdetés

Elektromos mozgatású és masszírozós első ülések, szembe fordítható második sori ülések és külön álló, vagy egybepados harmadik sor kapható hozzá. Dupla üvegtető, hátsó klíma, vezetéstámogató rendszerekkel is felszerelik, távolságtartós tempomat, sávtartó, holttér-figyelő, színes head-up display segíthetik a sofőrt. Motorkínálatában első körben nem lesz nagy meglepetés, 1,5-ös és kétliteres dízelekre kell számítanunk, valamint hatfokozatú kézi és nyolcfokozatú automata váltóra, melynek kapcsolója egy egyszerű tárcsa a középkonzolon. A Zafira Life-hoz összkerékhajtás is kérhető lesz, mely a Peugeot Rifterhez is rendelhető Dangel féle utólagosan beépített rendszer. 2021-ben érkezik a Zafira Life teljesen elektromos változata, mely a villany Corsa után az Opel második elektromos autója lesz. A Zafira Life bemutatójának kapcsán az Opel azt is elárulta, hogy az elektromos Corsára és a hibrid Grandland X-re 2019 első felében megkezdődik az előrendelés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?