Elég gyorsnak tűnik a Nissan lopakodója

Le Mans-ban a Nissan DeltaWing

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megtette első Le Mans-i köreit a DeltaWing, a Nissan sok mindenre, csak autóra nem hasonlító versenygépe, és úgy fest, egész komoly a tempója.

Június 16-17-én rendezik a Circuit de la Sarthe pályán a 80. Le Mans-i 24 órás autóversenyt, amelyre a Nissan egy egészen különleges prototípussal is benevezett. A legkevésbé autóra, inkább mesebeli Batmobile-ra, oldalkocsis motorkerékpárra vagy lopakodó vadászgépre emlékeztető DeltaWing márciusban Sebringben futott már pár bemutatkozó kört, de a teljes csapat (Michael Krumm, Motojama Szatosi és Marino Franchitti) "rendesen" és nyilvánosan most tesztelte először az 1,6 literes, 300 lóerős DIG-T turbómotort és speciális Michelin abroncsokat használó, az átlagosnál jóval könnyebb, talán 500 kilós és kedvezőbb légellenállású kuriózumot.
Hirdetés
A legjobb, 3:48 perc alatti köridő - és a videó tanúsága - alapján a DeltaWing bőven pariban lesz az LMP2-es résztvevőkkel, a GT-ket pedig lazán körbeautózhatja, teszi majd mindezt versenyen kívül, a Garage 56 kategóriában, csupán a hecc kedvéért indulva.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?