Elektromos autó kapott díjat

Villanyautó az év legjobb száz gondolata között

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 2010-es év legjobb száz gondolata közé választott a Think City elektromos autót a spanyol gazdasági lap, az Actualidad Económica.

Az év száz legjobb gondolata közé választotta a spanyol Actualidad Económica a Finnországban készülő elektromos autót, a Think Cityt.
A gazdasági lap értékelte, hogy az autó károsanyag-kibocsátás és zajszennyezés nélkül üzemeltethető, valamint hogy Spanyolországban kereskedelmi forgalomban is kapható.
Emellett kiemelték a környezettudatos építését is, amely szerint alkatrészeinek 16%-a újrahasznosított anyagból készült, az autó maga pedig 95%-ban hasznosít újra, ami lényegesen csökkenti biológiai lábnyomát.
Az újság minden évben összeállítja százas listáját, kiemelve a leginnovatívabb ötleteket a feldolgozóiparban és a szolgáltatási ágazatokban, amelyek nemzeti vagy nemzetközi szinten javítják a társadalmi és gazdasági élet feltételeit.
A Think City Finnországban, a Valmet Automotive gyárában készül, ahol a Porsche számára Boxster és Cayman összeszerelése is folyik. A kizárólag elektromos árammal működő autó 160 km-t tud megtenni egyetlen feltöltéssel, amelyet bármely háztartási csatlakozóról meg lehet tenni.
Az autó a spanyol mellett a holland, a norvég, a svéd az osztrák és svájci piacon is hódít.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?