Elektromos autót épít a SEAT?

Visszatérhet a Marbella típusnév egy új szabadidő-autóval

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindent bedob a SEAT a sikerért, így még több SUV, elektromos hajtás és múltidéző típusnév is várható a spanyoloktól.


Arra a kérdésre, hogy mely márkákat tépázta meg leginkább a 2008-ban kezdődött válság, nyilván sokaknak elsők között ugrik be a SEAT. Nem túlzás azt állítani, hogy csupán az elmúlt években kezdett magához térni a spanyol márka, az új Leon piacra dobásával. Egy menő kompakt típus remek alany az újrakezdéshez, de persze a SEAT is érezte, hogy önmagában ez még kevés. Ezért kiváló érzékkel, a divat hullámát lovagolta meg egy SUV típussal, a hamarosan hazánkban is kapható Atecával. Ám, ha már így felvette a ritmust, a SEAT itt nem áll meg, hanem újabb típusokkal törekszik sikert elérni. Például még egy szabadidő-autóval, amely állítólag a következő Ibiza alapjaira épül majd.
Hirdetés

Az Ateca kistestvére már 2017-ben bemutatkozhat és ugyanebben az évben jöhet, sőt már idén októberben, Párizsban látható az Ibiza új generációja is – a korábbi forgatókönyvek szerint követve a már piacon lévő legfrissebb Škoda Fabiát. Szintén az októberi Párizsi Autószalon SEAT újdonságaiként várhatók majd az Ateca FR és X-Perience változatai, csakúgy, mint a megújuló Leon. Az igazi nagy dobás azonban ezek után következhet, ha valóban igaz a hír, és a SEAT tényleg meglovagolja a mai divat egy másik hullámát is. Hiszen eszerint nem csupán egy újabb SUV – igen, ez már a harmadik – színesíti majd a spanyol armada flottáját, hanem egyúttal olyan, amely kizárólag elektromos hajtással is piacra kerülhet. Ráadásul ennek már a nevét is tudni vélik egyes jól értesült források, amelyek szerint ezzel a Marbella elnevezést éleszti újra a SEAT. A valaha az első Fiat Panda spanyol reinkarnációjaként megismert Marbella név tehát akár egy elektromos SUV hátulján is viríthat a jövőben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 04:49
    Permalink

    Nagyon buta dolognak tartom a Marbella típusnév visszahozatalát: a Marbella még a Fiat-korszakból származik, ami a Seatnál egy régóta letűnt korszakot elevenítene fel, másrészt a Seatnak eleve nincs egy jól csengő korábbi típusneve, amit vissza lehetne újra hozni. Bevett szokás náluk, hogy spanyol helységnevekről nevezik el az autóikat – nyilván lett volna még névadási opció dögivel. Remélem, azért a Ronda, a Fura és a Terra nem fog visszatérni:)

    A kép pedig óriási:

    “SEAT – Created In Barcelona”…A felirat felett pedig egy seat-osított VW:)

Vélemény, hozzászólás?