Elektromos családi Citroën érkezett

Hétüléses verzióban is készül az új elektromos Citroën ë-Berlingo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megszaporodtak az elektromos autók a Stellantisnál, a legújabb pedig akár nagycsaládosok számára is érdekes lehet, hiszen épp a Berlingóból készült.

Az új gyáróriás, a Stellantis létrejötte még nagyon friss történet, így a Peugeot, a Citroën és az Opel modellekben használt platform, illetve az elektromos hajtásláncelemek még joggal nevezhetőek a PSA csoport termékének. Ezekből a jól ismert elemekből állítottak össze egy újabb villanyhajtású modellt, ami most épp Citroën emblémával érkezett az új ë-C4 mellé. Az ë-Berlingo technikai részleteiben nem lesz sok újdonság, a CMP platformra épül, 50 kWh-s akkumulátort kap, a hajtásról pedig egy 100 kW-os, 136 lóerős és 260 Nm nyomatékú villanymotor gondoskodik. Hatótávolsága 280 kilométer egy teljes töltéssel, maximális sebessége pedig 135 km/h. Töltése alapáron 7,4 kW teljesítményű, felárért 11 kW-os fedélzeti töltőegységet kap, amivel 7,5 óra a teljes töltés ideje, de 100 kW-os villámtöltővel 30 perc alatt 80%-ra tölthető. Az ë-Berlingo legnagyobb értéke természetesen a hatalmas utastér, amivel tökéletes lehet nagycsaládosok számára is, mivel 5 és hétüléses kivitelben is elérhető lesz. Közepes és XL méretben készül 4,4 és 4,75 méteres hosszúsággal, de csak utóbbihoz érhető el a harmadik üléssor. Praktikum szempontjából a tetőre szerelt polcrendszer mindenképp pozitívumként említhető, de több hasznos tárolórekeszt is találunk a Berlingóban, mely minden területen szinte azonos a hagyományos belsőégésű motoros verziókkal. A menetmódválasztó ebben az esetben kicsit többet szól bele a hajtásba, Eco módban 60, Normalban 80 és csak Power módban adja le a teljes 100%-os erőt, vagy persze "padlógázra" mindegyik menetmódban, ha szükség van rá. Modern vezetéstámogató rendszerek hada áll rendelkezésre benne alapáron, emellett 8 colos digitális műszeregységet és 10 colos multimédiás fejegységet kaphat okostelefon integrációs lehetőséggel. Az ë-Berlingo piaci bevezetése 2021 második felében kezdődik az európai piacon.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?