Elektromos kamion az Audinál

Logisztikai feladataihoz elektromos kamiont is alkalmaz az Audi Hungaria

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tudtad, hogy az Audi Hungaria már tavaly karbonsemlegessé vált? A legújabb lépés náluk az elektromos kamion használata a járműgyártás logisztikai folyamataiban.

Tavaly 160 ezer négyzetméternyi napelemfelületet kapott az Audi Hungaria, ezzel a győri üzem az Audi gyártóegységei közül másodikként vált karbonsemlegessé - erről itt írtunk részletesen. Mivel azonban a cégnél kiemelt stratégiai cél a fenntarthatóság, nem állnak meg. Az Audi Hungaria nem csak termékeinél és azok gyártása során törekszik a fenntarthatóságra, hanem a termeléshez szorosan kapcsolódó tevékenységek, mint például a logisztika területén is. Ennek szellemében vesz részt tesztjelleggel egy teljesen elektromos kamion a járműgyártás logisztikai folyamataiban.„Vállalatunknál a fenntarthatóság jegyében törekszünk a környezetkímélő technológiák és zöld megoldások alkalmazására. Ezt a szemléletet a logisztikai folyamatainkba is beépítjük: 2018 óta vonatokkal karbonsemlegesen szállítjuk az alkatrészeket, kész motorjainkat, valamint autóinkat Győr, Ingolstadt és Brüsszel között, valamint a gyárterületen belül is elektromos vontatók szállítják a kész motorokat a motorgyárból a járműgyárba. Az elektromos kamion bevetése tovább zöldíti logisztikai folyamatainkat” - mondta Les Zoltán az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.
Hirdetés
Az Audi Hungaria logisztikai központjából másfél óránként indul útnak egy alkatrészekkel teli kamion a járműszerelde felé, majd tér vissza az üres göngyölegekkel. Az ingázó kamionflotta tagja, egyelőre tesztjelleggel, egy teljesen elektromos üzemű, Scania alapokra épült, magyar fejlesztésű nyerges vontató, amelyet az Audi Hungaria logisztikai szolgáltató partnere, az Imperial Logistics Kft. alvállalkozója, az Innovatív Raktárlogisztika Kft. üzemeltet. Az e-kamion két töltés között 7–11 kört tud teljesíteni, ami összesen 60–100 kilométeres távot jelent. Az e-kamion bevetésével éves szinten akár 40 tonna CO2-kibocsátás kerülhető el. Az Audi Hungaria partnereivel közösen vizsgálja a további elektromos szállítóeszközök alkalmazásának lehetőségét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?