Elektromos mikrobuszt mutatott a Mercedes

Próbaidőszakukat kezdik az elektromos Mercedes mikrobuszok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes villanyosítási hullámának folytatásaként megérkezett az akár 9 személyes mikrobusz, az eVito.


Tisztán elektromos hajtásláncú modellekkel erősít a Mercedes és a személyautók mellett nagy erőkkel koncentrálnak a haszonjárművekre is. Az elektromos Sprinter érkezését már a bemutatójakor elárulták, a Vito teherautóból pedig már futnak az elsőszériás darabok. Most egy újabb modell készült el és áll szolgálatba, méghozzá az eVito személyszállító, akár 9 üléses kivitele. Az új modell padlólemezébe 41 kWh-s akkumulátorcsomagot építettek, belsőégésű motorja helyére pedig egy 116 lóerős és 295 Nm azonnali nyomatékú villanymotort helyeztek.
Hirdetés

Legfontosabb paramétere természetesen a hatótávolság, ami az új mikrobusz esetében 156-186 kilométer helyi emissziótól mentesen, a teljes töltés hat órát vesz igénybe. A többféle elrendezésű, akár különálló fotelekből összeválogatott utastér mellett kétféle hosszúsággal is elérhető lesz, 5140, vagy 5370 milliméteres karosszériahosszal. Az eVito azonban még nem érhető el kereskedelmi forgalomban, ugyanakkor kipróbálhatóak, méghozzá a Berlinben működő BerlKönig telekocsi szolgáltatónál, mely az Amszterdamban, Londonban és Milton Keynes-ben is működő ViaVan vállalkozás része, így vélhetően hamarosan a ViaVannél is megjelenik az új eVito.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?