Elektromos modellel lép piacra a Mercedes-AMG

Emissziómentes élményt ígér a Mercedes-AMG

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még idén piacra lép az AMG részleg első teljesen elektromos modellje, amiről már csepegtetik a részleteket.

Nem csak a környezettudatosság jegyében jöhet jól az elektromos hajtás, a villanylóerők nagyon komoly dinamikával is felruházhatnak egy autót. A kellemeset a hasznossal elvén a Mercedes-AMG is az elektromos hajtás mezejére lép, ami egy tiszta és potens gépet eredményez.
Hirdetés
Az AMG most sem gurult messze a fájától, a Mercedes EQ modelljeiben megismert hajtást használják az első elektromos autójukhoz. A még meg nem nevezett modell hajtásáról két villanymotor gondoskodik, így összkerékhajtásra is képes lesz az AMG, de a nyomaték és a hajtás elosztása rugalmas keretek között változhat. Gyenge AMG-k ezután sem lesznek, a Mercedes-AMG érkező elektromos modellje a most használt V8-as biturbó legerősebb kivételével lesz egyenlő teljesítményű. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy négy másodperc alatti 0-100 várható, meg persze további elektromos AMG-k is, hiszen nem állnak meg egyetlen modellnél. Az újdonság az AMG légrugós felfüggesztését kapja, illetve az AMG i-Booster nevű fékenergia visszanyerő is megjelenik a fedélzeten. Egy ilyen kaliberű autónál a hang sokat számít, ezért az AMG mérnökei mesterséges úton varázsolnak kívánatos zajt, ami a kipufogó helyett hangszóróból érkezik. A benzinmotoros AMG-hez hasonlóan az elektromosak is látványos külsőt és belsőt kapnak, így aki megbarátkozik az elektronokkal, az egy teljes értékű AMG büszke tulajdonosa lehet. Az ígéretek szerint még az idén bemutatkozik az első villanyhajtású Mercedes-AMG.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?