Elektromos szuperautót építene a GM amerikai vezére

Álomautó GM módra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Car and Driver magazin álmai autójáról faggatta Mark Reusst, a GM észak-amerikai elnökét, aki lojálisan, General Motors alkatrészekre támaszkodva adta meg igencsak meggyőző válaszát.

A Car & Driver álomautójáról faggatta Mark Reuss-t, a General Motors észak-amerikai elnökét, aki ahelyett, hogy egyetlen autót nevezett volna meg, lojális főnökként saját cége alkatrészeiből rakta össze válaszát, melynek végére eléggé érdekes autót kaptunk.
Reuss a 2002-es Cadillac Cien karosszériájában az első kerekeket a Chevy Volt 149 lóerős villanymotorjával hajtaná, míg a hátsó tengely forgatását a GM 2,8 literes V6-osára bízná egy Corvette differenciálművön keresztül, így alkotna összkerék-hajtású hibridet.
Reuss a Volt T-alakú akkumulátor csomagját is átvenné, töltésüket pedig egy indukciós szőnyeggel oldaná meg, amely feleslegessé tenné a kábelezést. A futómű a Corvette mágneses lengéscsillapítóit, a ZR1-es változat karbon-kerámia fékeit, valamint a Camaro ZL1 Goodyear F1 SuperCar G gumijait kapná.
A vezető menetteljesítményeket is jósolt, a 440 lóerős összteljesítményű, 610 Nm totális nyomatékú hajtáslánc 3,2 másodperc alatt gyorsítaná álló helyzetből 96 km/h-ra az autót, a Nürburgringet pedig ha nem is világverő, de kellemesen gyors 7:46 alatt teljesítené autója.
Az utastérrel is szívesen eljátszott az elnök, a Caddilac CTS-V hasított bőrrel borított kormányát elektromos szervóhoz kapcsolná, az Insignia OPC Recaro kagylóüléseiben szeretne ülni, és átemelné a Volt multifunkciós képernyőjét is.
Hirdetés

Nem utolsósorban szeretné, ha az autó elektromos üzemben teljesen csendesen suhanna, így kiegészítené a Bose aktív zajgátló berendezésével, a tökéletes kilátást pedig Hughes éjjellátó rendszer, első és hátsó kamerák valamint holttér-figyelő rendszer adná.
Kedvenc utastársáról nem nyilatkozott Reuss, de Gisele-t javasolnánk, aki azután szerzett hírnevet az autós világban, hogy lefilmezték, miként viselte, amikor megautóztatták egy CTS-V-ben. Utóbbi, alább, illetve fentebb látható videó két részét mi is feltétlen ajánljuk olvasóink figyelmébe!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 06:38
    Permalink

    hogy játsza magát a szuka 😀 ahhh tiszta szégyenek ezek a csöcsös “jujhogymegyakocsi” videók már 😀 még anno 1-2 elment, de most már lassan mindenki evvel fogja reklámozni a 100lónál erősebb verdákat?

Vélemény, hozzászólás?