Elektromos Tata Európának is

Európába jön a Tata Indica Vista EV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövőre az öreg kontinensen is megjelenik a Tata Indica Vista EV. Az elektromos kompakt első ízben Angliában, de várhatóan csak 2012-ben kerül majd forgalomba.

A négyüléses Tata Indica Vista elektromos változatáról keveset tudni még, de az már biztos, hogy jövőre, első ízben Angliában, Európában is forgalomba kerül egy 12 példányos teszt-flotta. A kereskedelmi forgalmazásra azonban még egy évet várni kell, az a tervek szerint csak 2012-ben kezdődik majd. Az Indica Vista EV árát a most forgalomban lévő hibridekénél kedvezőbbnek ígérik, persze a 3,8 méter hosszú, 1,7 széles, 1,55 m magas, 2,47 m tengelytávú Indica Vista kisebb és puritánabb is azoknál. A hajtásláncról nem sokat tudni, de a kanadai TM4 Electrodynamic systems villanymotorja 10 másodperc körüli 100 km/órára gyorsítást és 115 km/órás végsebességet ígér. Az Indica Vista, hálózati áram-csatlakozóból 8 óra alatt telíthető lítium-ion akkumulátorai 180 kilométeres hatótávot ígérnek. Ha a végsebességet 105 km/órában maximalizálják, akkor 200 km-t is elfuthat az ötajtós.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?