Elektromos töltőhálózatot mutatott be a Kia

Európa szerte 160 000 töltőpontot használhatnak a Kia ügyfelek egyetlen applikáción keresztül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Kia elektromos töltőszolgáltatása Európa szerte használható lesz, a felhasználók számára 160 000 töltőpont lesz elérhető egyetlen alkalmazással, melyben más szolgáltatók töltőpontjai is elérhetőek lesznek.

A Kia Motors bemutatta a KiaCharge névre keresztelt új, nyilvános páneurópai töltőszolgáltatását. A márka villanyautóit és hálózatról is tölthető (Plug-in) hibridjeit használók így egyszerűen, mindössze egyetlen kártya és egy app használatával elérhetik Európa legnagyobb töltőhálózatát. A szolgáltatás árai különösen vonzóak, és a felhasználók töltési szokásaihoz igazíthatók. A Digital Charging Solutions-szel (DCS) kötött együttműködés keretében a KiaCharge-on keresztül közel 160 000 egyen- és váltóáramú töltő válik elérhetővé Európa-szerte. A KiaCharge-ra való regisztrálás után a felhasználók valamennyi európai nagy szolgáltató töltőit elérhetik egyetlen platformon keresztül, így különösen egyszerű és gyors lesz a töltés. Ráadásul az eRoaming használatával a felhasználók egész Európában egyetlen megállapodás alapján tölthetnek, így nincs szükség külön szerződésekre és fizetési megoldásokra sem, hiszen a rendszer a havi felhasználásról egyetlen számlát állít ki az ügyfélnek. Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezetője elmondta: “A töltés nehézkessége ma még sokakat távol tart az elektromos autózástól. A folyamatok és a használat leegyszerűsítésével a Kia a korábbinál jóval szélesebb vevőkör számára teszi lehetővé a villanyautózást.” Az akkumulátortechnológiák fejlődésével az elektromos autók hatótávja évről évre növekszik. A Kia e-Niro 64 kWh-s csomagjával akár 455 km megtételére is képes egyetlen feltöltéssel, így az emissziómentes autózás már hosszabb távokon is stílusos és vonzó alternatíva lehet. Már a közeli jövőben egyre többen váltanak majd a belső égésű autózásról elektromosra, amelynek hatására az utcai töltőhálózatok iránti igény (a McKinsey 2018 augusztusi tanulmánya szerint) közel 35%-kal növekszik majd a következő tíz évben.
Hirdetés
A KiaCharge használóinak az eRoaming szolgáltatás használatával az Európai töltőhálózat egyetlen regisztrációval lesz elérhető, így nincs szükség külön megállapodásokra, a havi fogyasztásról - a töltések helyétől függetlenül - egyetlen közös számla érkezik. A szolgáltatás weboldalán minden fontos információ megtalálható a hálózatról, a tarifákról, és az ügyfelek a fogyasztásukat is folyamatosan nyomon követhetik. A szolgáltatással járó applikáció az utazás megtervezésben is segít a töltőhelyek elérhetőségének figyelembevételével. A felhasználók az autó saját infotainment rendszerén keresztül találhatnak töltőpontokat. A KiaCharge használói egy rádiófrekvenciás (RFID) kártyával, vagy pusztán az app segítségével is elérhetik a DCS valamennyi oszlopát. Az applikáció valós időben jeleníti meg a töltőhelyek elérhetőségét és árait. A havi fogyasztásról - a töltési helyektől függetlenül - egyetlen közös számla érkezik.
Hirdetés
A KiaCharge a vezetési szokásokhoz igazodó tarifákat is kínál, sőt, a keveset autózók külön is kifizethetik töltéseiket mindenféle regisztráció nélkül, és akár fixáras előfizetések is elérhetők azok számára, akik sokat töltik autójukat különböző helyeken. A tarifákat úgy alakították ki, hogy ne csak a töltés lehessen gyors és kényelmes, de a fizetéssel se legyen gond. A KiaCharge hét európai piacon már idén szeptemberben-októberben elindul. Először Olaszországban, Lengyelországban és Spanyolországban, majd Ausztria, Franciaország, Németország és Svájc következik, de az Egyesült Királyságban is elérhető lesz a szolgáltatás már idén. A Kia folyamatosan fejleszti rendszerét, így a csatlakozott országok listája is folyamatosan bővül majd. Magyarország is a későbbiekben csatlakozik a fent említett rendszerhez.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?