Elementallal akarják megdönteni a Nürburgring körrekordját

Gyorsabb az Elemental RP1 a Pagani Zonda R-nél a Nürburgringen?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy körrekord a Nürburgringen nyilván adna némi ismertséget az Elemental RP1 gyártójának, és meg is próbál 6:47.50-nél gyorsabb kört futni.

Furcsa szokás a versenyfutás az idővel, pedig a rekordok megdöntői éppen erre teszik fel az életüket. Például a Nürburgring aszfaltcsíkján, ahol a sorozatgyártású autók közül ezidáig a Porsche 918 száguldott végig a leggyorsabban, 6 perc és 57 másodperc alatt. Az egyedi, illetve nem mindenhol forgalomba helyezhető járművek közül pedig a Pagani Zonda R bizonyult a legfürgébbnek, 6 perc 47,5 másodperces köridővel. Az Elemental RP1 tervezői viszont ennél is gyorsabbak akarnak lenni.
Hirdetés
A 2012-ben alakult brit Elemental éppen azért jött létre, hogy kifejlessze a kétüléses RP1 sportkocsit. A jelenleg a Ford háromhengeres, egyliteres, 180 lóerős és a négyhengeres, kétliteres EcoBoost motorjaival elérhető típust elsősorban formailag kívánják olyan kedvező légellenállásúvá alakítani, hogy a jelenleginél háromszor nagyobb leszorítóerőt termeljen. A kétliteres, 320 lóerős motor így akár elég is lehet a rekorddöntésre a csupán 580 kilogramm saját tömegű roadsterrel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?