Élesben tesztel villany kisautót a Chevrolet

Chevrolet Beat EV Indiában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Maximum 130 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel a GM elektromos kisautója, a Beat EV, amely Indiában került bemutatásra, és itt is fogják tesztelni valós körülmények közepette.

Indiában, Újdelhiben mutatta be a General Motors a Beat EV elektromos kisautót, amelynek szériagyártmányokat idéző állapota félrevezető jelenség: a modell gyártását egyelőre, ebben a formában nem tervezik, az európai Sparkhoz megszólalásig hasonlító típust elsőként dízelmotorral küldik majd piacra.
Az EV az Electric Vehicle, azaz elektromos jármű rövidítése, és ez most szó szerint értendő, mert a Beat EV kizárólag emissziómentes erőforrással rendelkezik, sem benzin-, sem dízelmotorja nincs. Az energia 300 cellás, folyadékhűtésű, mintegy 270 kilogramm súlyú, 20 kWh kapacitású lítium-ion telepben tárolódik, amely -20 és +45 fok Celsius közötti hőmérsékleten problémamentesen használható. A fronthajtásos autó mozgatásáról 45 kW (60 LE) teljesítményű elektromotor gondoskodik, egy töltéssel kb. 130 km a hatótávolság, és 240 V-os hálózatról nagyjából 8 órát vesz igénybe az újratöltés.
A Chevrolet a Volt típus kifejlesztésével, és kezdődő piaci bevezetésével már bizonyította, hogy eltökélt az alternatív hajtásmódok fejlesztésével kapcsolatban, és most a Beat EV is egy kutatási program része - a mérnökök keresik a nagyvárosok lakói számára ideális közlekedési lehetőségeket, amelyben a jövőre nézve fontos szerepet kaphatnak a villanymotoros kisautók is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?