Élesebb vonalakkal hódít az Audi Q2

Elröppent négy év, így frissítésre küldte legkisebb SUV modelljét az Audi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Karakteresebb külső, friss motorok és persze aktualizált fedélzeti elektronika, ezeket kínálja a ráncfelvarrott Audi Q2.

A legdivatosabb kategória legkisebb négykarikás képviselője sem kerülhette el a frissítést, a modellciklus derekán a frissebb típusokhoz igazították az apró Audi SUV-t. A külsőn a műanyag elemek változtak, ám azok átrajzolásával is jókora sportossággal ruházták fel a Q2-őt. Az első lökhárítón több a kamu légbeömlő, a nappali menetfény csík helyett szaggatott vonal formátumban világít. Hátul feljebb húzták a lökhárító alsó részét, így már jutott hely némi légnyílás imitációnak, illetve a kipufogót eltüntették.
Hirdetés
A belső teret is finomhangolták a németek, más előválasztó karral és légbeömlőkkel találkozni a kabinban, de a nagyobb Audikból ismerős digitális műszerfal itt is elérhető, persze csak némi felár ellenében, a legkisebb SUV olcsóbb kiviteleit analóg órával szerelik. Száműzték a belsőből az Alcantara üléseket, helyette a bőrhöz hasonló mikroszálakkal készült ülést választhatnak a tulajdonosok. Búcsút int a Q2 az 1,4 TFSI erőforrásnak, helyét az újabb 1,5 TFSI (150 LE) veszi át, ami megtartotta elődjének hengerlekapcsolásos trükkjét, azaz kis terhelésnél csupán két henger dolgozik négy helyett. A másfél literes benzines hatos kézivel és hétsebességes automatával is elérhető lesz. Akinek sürgős a megújult Q2 birtoklása, annak csak az előbb említett erőforrás hajthatja az autóját, a bevezetéskor nem lesz más opció. A türelmeseket megilleti a választás lehetősége, később lesz még két benzines és két dízel verzió is.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?