Élet-halál harc az autópályán: a kamion visszavág a Fiat Qubónak

Büntetőfékezéssel indult, leszorítással folytatódott, kisodródással zárult a török autópálya-csata

A videóra vett törökországi incidenst először mindenki félreértette, mert csak az egyik fele került nyilvánosságra. A legfontosabb kérdés mégis az: ilyen életveszélyes felelőtlenség esetén számít, egyáltalán hogy ki kezdte a balhézást?

2021 májusának végén felkerült az internetre egy Törökországban készült videó, amelyen egy kamionos folyamatosan veszélyeztet egy furgont, fékez előtte, ráhúzza a kormányt, majd végül teljesen le is szorítja az útról. Csak a szerencsén múlt, hogy nem lett csúnya borulás a vége, ahogy az is, hogy nem sérült más ártatlan jármű az incidens során. A videó alapján elég egyértelműnek tűnt, hogy a kamionsofőr felelőtlenül visszaélt járműve méreteivel és szándékosan okozott balesetet, de a csavar még csak most következik.
Hirdetés
Amikor az első videó elterjedt az interneten és az illetékes kamionsofőrhöz is eljutott, előkerült egy másik felvétel az ő szemszögéből. Kiderült, hogy az első lövést a Fiat Qubo sofőrje adta le, jól látszik ugyanis a videón, hogy a férfi büntetőfékezésekkel kezd, majd ő próbálja leszorítani a kamionost az útról, és eztán következik csak a már említett félelmetes incidens. Felmerül a kérdés: számít ez egyáltalán? A válasz egyszerű és tömör: nem számít. Nem akarom legitimálni a Fiat furgon sofőrjének tetteit, egy ilyen büntetőfékezésre reagálva a kamionsofőr is kerülhet bajba, mondjuk ha értékes áru borul fel a raktérben, vagy elveszti a kontrollt az akár 40 tonnás szerelvény felett a kikerülőmanőver során. De nagyon fontos, hogy a biztonságos közlekedés közös érdek, türelmesnek kell lennünk a másikkal. Ráadásul ettől a történtek ugyanúgy kimerítik a közúti veszélyeztetés fogalmát: attól, hogy más hülye, sem idegeskedni, sem utánozni nem érdemes. A videók a Samsun ve Haber Youtube csatornára rögzítésük ideje szerinti sorrendben összevágva is felkerültek, az eredmény alább megtekinthető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?