Életet menteni száguldanak: bemutatkoznak a mentőmotorosok

A Magyar Közút legújabb videója az új balatonvilágosi mentőmotoros egységet mutatja be

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három megye határán, 200 méterre az autópályától, a Közút balatonvilágosi gyorsforgalmi mérnökségén várják a riasztást az ország leggyorsabb mentősei. A Mentőmotor Alapítvány videón bemutatkozó egysége egy pillanat alatt ott terem, és segít a bajban.

Idén nyáron a Magyar Közút útellenőri szolgálatán túl a Mentőmotor Alapítvány mentőmotoros egysége is bevethető lesz az M7-es autópályán bekövetkező balesetekhez. A mentőmotoros szolgálat a mérnökség 50 kilométeres körzetében, főként az M7-es autópályán látja el feladatát reggel 8 és este 8 között egészen nyár végéig. A szakemberek célja, hogy az útellenőrökkel együttműködve a lehető leggyorsabban be tudjanak avatkozni a baleseti helyszíneken, ezzel is fenntartva a minél gördülékenyebb és biztonságosabb közlekedést a térségben.
Hirdetés
A videóban nem csak magukat az életmentőket, de felszerelésüket és módszereiket is megismerhetjük: a csecsemőtől az idős felnőttig minden sürgős beavatkozást végre tudnak hajtani. Az méhcsípésallergiától a súlyos baleseti sérülésig bármit megoldanak, még oxigén is száguld velük a motorra szerelve a baleset helyszínére. A Magyar Közút igyekszik mindent biztosítani a motorosok munkájához, a mérnökségen többek közt saját szállásuk is van, így két bevetés között pihenni is tudnak az életmentők. Feladatuk kiemelt fontosságú, hiszen egy baleset során az életveszélyesen sérülteknek minden másodperc számít.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?