Életét vesztette Carroll Shelby, a Cobra atyja

89 éves korában elhunyt Carroll Shelby

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csütörtök este a dallasi Baylor kórházban elhunyt a legendás Cobra sportkocsik tervezője, Carroll Shelby. A 89 éves autóépítő halálának okát nem hozták nyilvánosságra.


Az autótörténelmi legenda cége, azaz a Carroll Shelby International jelentette be, hogy csütörtök éjjel a dallasi Baylor kórházban 89 éves korában elhunyt a legendás autótervező Carroll Shelby.

Mélyen megrázott minket Carroll halála, súlyos veszteség érte családját, minket és az egész autóipart


- nyilatkozta Joe Conway, a Carroll Shelby International elnöke. Shelby leghíresebb alkotása az 1962-es AC Cobra roadster volt, az utóbbi években pedig főképp Ford Mustang alapú extrém teljesítményű izomautókat épített. Fiatal korában versenyzett is, három amerikai bajnoki címet is nyert, 1959-ben egy Aston Martinnal a Le Mans-i 24 óráson is győzni tudott, és több sebességrekordot állított fel a Bonneville-i sós tavak után visszamaradt síkságon is, sőt, egy ideig az F1-ben is szerepelt.
Hirdetés

A gyerekkorában súlyos szívbetegséggel küszködő, majd szerencsésen kigyógyult Shelby 1992-ben hozta létre az elesetteknek orvosi segítséget nyújtó Carroll Shelby Alapítványt, amit élete legnagyobb eredményének tartott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?