Életmentő szerepet kaphat az Opel Insignia

Tűzoltógúnyában pózol az új kombi Insignia

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Máris céljármű lett az Opel csúcsmodelljéből. A legnagyobb életmentéssel kapcsolatos kiállításra készítették fel a tűzoltó Insigniát.


Az év legnagyobb dobása az Opeltől egyértelműen az új generációs, még épp a PSA-korszak előtt fejlesztett Insignia, amit hosszú felvezetés után év elején végre hivatalos képeken is megmutattak. Nagyközönség előtt Genfben mutatkozott először, most azonban egy teljesen más köntösben, egy teljesen más témájú kiállítást céloznak meg vele. Ez a németországi RETTmobil, ami minden évben a legnagyobb életmentő eszközökkel kapcsolatos expo és ahol minden évben újabbnál újabb tűzoltó-, rendőr- és mentőautók mutatkoznak be.
Hirdetés

A különleges Insignia Sports Tourert az Opel rüsselsheimi különleges járművekre szakosodott csapata alakította át tűzoltóautóvá. A parancsnoki Insignia fényvisszaverő fóliákat, LED-es villogókat, kürtöt, rádiót és minden egyéb, a tűzoltáshoz fontos kiegészítőt megkapott. Hogy időben odaérjenek a baleset helyszínére, a legerősebb benzinest rejti a motortér. A 2,0 literes, 260 lóerős turbómotort összkerékhajtás segíti, a váltó pedig az új 8 sebességes automata. Persze nem csak az új Insigniát alakították át, egy Vivaro Combi csapatszállító is ott lesz a kiállításon, a tűzoltó feladatokhoz szintén teljesen felkészítve. A könnyű haszonjármű már 9 személy szállítására lesz képes - felszerelésükkel együtt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?